6 Temmuz 2015 Pazartesi

Ürün Fotoğrafı Nasıl Çekilir

urun fotografi cekmek


Ürün Çekimi Nasıl Yapılır?


Ürün fotoğrafları çekerken dikkat ettiğim konu ışığın yönü ve gücüdür. ilaveten bu ışığa göre doğru pozlama yapmak azami sonuçları çıkaracaktır. gerçekte işin doğrusu sabit ışıklar ile çekimi gerçekleştirmek yalnız maliyet olarak çoğu zaman bizi zorladığı için bunun yerine flaş kullanıyorum. umumi biçimde sağ ve sol taraftan çekeceğim objeye 45 derece olacak şekilde olan bir açı ile flaş ışığını düşürüyorum. Tabi flaş ışığını doğrudan değil önüne soft box veya beyaz kumaş kullanarak ışığı yumuşatmanız gerekmektedir. Ürün fotoğrafı çekeceğiniz ürüne göre farklı tekniklerle çekimi yapılması gerekmektedir.

Ürün Fotoğrafı Çekimi


Son kısmında yapılacak prosedürleri de o ürünün en fazla şekilde sergilenmesini sağlayıyor. ürün çekerken genel olarak makro Lens kullanmanız önerilir. Tripod ise olmazsa olmazlarımdan. ürünün arkasında şeklinde sonsuz fon yaratarak ürünün müsait bir planda ön plana çıkmasını sağlıyorum. Yandaki fotoğrafta da ebedi fon ile fotoğraf setup ı görülüyor. Konu ve objenize göre dilediğiniz renkte ebedi fonlar yapabilirsiniz. Ben ekseriyetle beyazı tercih ediyorum. Ürün çekimi yapılırken özellikle seçtiğiniz ürünlere uygun olacak şekilde efekt, filtre ve kontrast ayarı yaparak en uygun olan filtereyi kullanarak fotoğraflarınızı çekmeniz önerilmektedir.Bu şekilde daha uygun pozlar elde edilebilmektedir.

Ürün Fotoğrafı Çekim Teknikleri           

                                          

Flaş kullanılarak yapılan cazibe de birkaç denemeden sonra ise hem fer hem de kadraj açısından İdeal görüntü alınacaktır. Ürün çekimi fotoğrafçılığı eğitimlerinde diğer çekimlere göre farklı yöntemler kullanılıyor. Bilhassa kapalı saha çekimleri yapılan ürün fotoğrafçılığında kursiyerler ışık kullanmayı çok aşırı iyi öğrenmek zorunda. Stüdyo çekimleri bu nedenden dolayı azami ağırlık verilen eğitimleri kapsıyor. Paraflash şeklinde ve reflektör gibi yöntem ekipmanların etkili bir biçimde kullanımına önem veriliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder