5 Eylül 2012 Çarşamba

Moralinizi bozmayın !




1. FOTOĞRAFLARIM ÇOK KÖTÜ
Fotoğraf çekmeye yeni başlayanlarda kolayca oluşabilen bir düşünce şeklidir bu ve doğrudur da. Yani siz ne zannediyorsunuz hemen muhteşem fotoğraflar çekmeye başlayacağınızı mı? Siz daha bu işin başındasınız ve hiç bir şey bilmiyorsunuz. Fotoğraf makinanızı zamanla tanıyacaksınız ve güzel fotoğraflar çekmeden önce binlerce kötü fotoğraf çekeceksiniz. Öğrenmenin doğal yolu budur. Sakın ilk günden çok güzel fotoğraflar çekmeye başlayacağınız beklentisine girmeyin.
2. EKİPMANIM YETERİ KADAR İYİ DEĞİL
Pahalı fotoğraf makinası daha güzel fotoğraf anlamına gelmemektedir. Eğer fotoğraf makinanızın bütün potansiyelini kullanmayı bilmiyorsanız dünyanın en pahalı kamerasıyla bile düzgün bir fotoğraf çekemezsiniz. Unutmayın her tür fotoğraf makinasıyla fantastik fotoğraflar çekilebilir
3. FOTOĞRAFLARI HATALI ÇEKİYORUM
Bir fotoğraf çekmek için ‘hatalı’ bir yol yoktur. Fotoğrafa yeni başlayanların sıklıkla içine düştükleri hastalıklı bir düşünce tarzıda ‘ Benim yeterli bilgim yok, o yüzden manüel ayarlardan da anlamam, onları da doğru düzgün kullanamam’dır. Bildiğiniz gibi hiç kimse halk tabiriyle anasının karnından fotoğraf makinesiyle doğmadı :) Elinizin altında internet gibi bir bilgi kaynağı varken bunu kullanmamak,cebinizdeki sınırsız parayı harcamamaya benzer. Kötü çekimler tabiki yapacaksınız ama daima kötü çekimler yapmayacaksınız bunu unutmayın.
4. ASLA PROFESYONELLER GİBİ FOTOĞRAF ÇEKEMEYECEĞİM
Özendiğiniz profesyonellerinde bir zamanlar sizin gibi hiç bir şey bilmeyen amatörler olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Onların çalışmalarından ilham alın, denemeler yapın. Gelişmeyi göreceksiniz..
5. FOTOĞRAF DÜZENLEME PROGRAMLARINDAN ANLAMIYORUM
E madem karışık geliyor sizde işinizi görecek basit arayüzlü programlardan başlayın daha sonra zaten ihtiyaçlarınızdoğrultusunda daha iyi işler çıkarmak için karmaşık programlara yöneleceksiniz.
Basit arayüzlü programlara örnek vermek gerekirse : Picasa , Photoscape

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder