6 Temmuz 2015 Pazartesi

Popüler Instagram Tagları (2015)

populer instagram etiketleri


Popüler İnstagram Tagları

İnstagramda daha çok takipçi çekmek için fotoğraflarla birlikte paylaşılan tagler son derece önem taşımaktadırç Daha çok başına kare konularak resimli ilgili bir tag yani etiket ya da alakasız ama ilgi çekerek takipçi kazanabileceğiniz popüler tagler son derece ön plana çıkar.

2015 yılının en popüler instagram tagleri şu şekildedir;

 #love #TagsForLikes #follow4follow #webstagram #like4like #look #papiknet #instalike #igers #picoftheday #TFLers #tweegram #food #smile #pretty #followme #nature #lol #dog #hair #onedirection #sunset #swag #instacool #photooftheday #20likes #throwbackthursday #instagood #beach #papik #followme #girl #iphoneonly #all_shots #follow #colorful #style #swag #instagood #bestoftheday  #amazing #smile #food #instadaily #instafollow  #instago #fun #instagramers #TagsForLikes #statigram #love #TagsForLikes #TFLers #tweegram #photooftheday #20likes

Aşk Temalı İnstagram Tagleri ise genel itibariyle;

#papiknet #forever #girlfriend #boyfriend #gf #bf #bff #instagood #instalove #together #photooftheday #happy #papik #me #girl #boy #xoxo #love #couple #loveher #cute #adorable #TagsForLikes #kiss #papik #kisses #hugs #beautiful #lovehim #pretty #fun #smile #romance

Doğa ile Alakalı olan ve bu alanda daha çok tercih edilen instagram tagleri ise;

#nature #TagsForLikes #sky #sun #summer #beach #beautiful #pretty #sunset #sunrise #blue #flowers #night #tree #twilight #clouds #beauty #light #cloudporn #photooftheday #love #green #skylovers #dusk #weather #day #red #iphonesia #mothernature

Örneğin bebek, çiçek, deniz, moda, bulut, kum, güneş, tatil şeklinde de pek çok alanda ve bir çok konuda da yer alan en popüler ve iddialı 2015 instagram tagleri daha çok şu şekilde karşımıza çıkmaktadır;

#baby #babies #adorable #cute #yeşimmutlu#cuddly #cuddle #small #lovely #love #instagood #kid #kids #beautiful #life #sleep #sleeping #children #happy #flowers #flower #ysmphotoblog #petal #petals #nature #beautiful #love #pretty #plants #blossom #sopretty #spring #summer #fashion #style #stylish #love #ysmphotoblog #me #cute #photooftheday #nails #hair #beauty #beautiful #instagood #pretty #swag #pink

Düğün Fotoğrafı Nasıl Çekilir

dugun fotografi cekmek

Düğün Fotoğrafı Nasıl Çekilir?

Düğün fotoğrafı çekmek isteyen kişiler için özellikle bazı belli başlı dikkat etmeniz gereken detaylar bulunmaktadır. Düğün fotoğrafçılığı çekmek isteyen fotoğrafçı ya da başka bir kişi mutlaka çok hızlı olmak zorundadır. Düğün telaşı içinde daha yaratıcı bir fotoğraf elde etmek için son derece özenli bir fotoğraf çekimine ihtiyaç vardır. Ayrıca bu fotoğraflar tüm hayatınız boyunca tek olacağından son derece büyük bir önem taşımaktadır. Çekilen fotoğrafları davetlilere sunmak için slayt gösterisi şeklinde bir tema hazırlanıp misafirlere sunulabilir.

Düğün Fotoğrafıçılığı Nedir?

Sırf fotoğrafa yeni başlayan, kursa giden eş dostun fotoğrafını nasıl çekeceğini düşünen  ve düğün fotoğrafı çektireceklere ufak bir hatırlatma olması için hazırladım. Aslında bu yazı tamamıyla kişisel duygularla yazılmış bir yazı. Siz de düğün fotoğrafçılığı işini yapmayı düşünüyorsanız bu işin zevk işi olduğunu bilmeniz gerekmektedir. Düğün fotoğrafçılığı için oldukça iyi ekipman şart ve yöntem bilgi bu gibi klasik cümleler yazmayacağım. Çekim öncesinde çiftler ile her zaman sima yüze görüşme yapın tüm beklentileri belirleyin. Gelin ve damadın beraber olacağınız her andan itibaren çekime başlayın. bazı durumlarda ufacık bir ayrıntı o aile için aşırı ciddi bir anının parçası olabilmektedir.


Düğünlerde Nasıl Fotoğraf Çekilir?


Naturel ışıkta yapılan çekimler benim favorim mümkünse natürel ışıkta cazibe yapmaya çalışın. Nikah anını kesin olarak kaçırmayın Hem gelinin hem damadın evet anını çekin. İlk dans ile dansla beraber etrafa saçılan detaylara tüm ayrıntı çekin mümkünse ilaveten mutlu karelerle o anı ölümsüzleştirin. Düğün fotoğrafçısı denetiminde çekilen fotoğraflar da makyaj bozulup görüntü güzel olmayacaktır ayrıntıları ise bol çekilin. Anlaşma durumunuza göre vedalaşma veya mekandan ayrılma bunun gibi ayrıntıları çekin yada çekiyormuş gibi yapabilirsiniz.

iPhone Fotoğraf Uygulamaları

iphone resim uygulamasi


iPhone fotoğraf uygulamaları

Apple, App Store’daki yılın en çok mobil programlarını yayınladı. inovasyon, dizayn ve tanınmışlik aynısı ölçütlere göre hazırlanmakta olan liste, Apple’ın 2015 yılına ait en çok tercih edilen mobil uygulama ve oyunları tek tek sıralıyor. Apple’in bir çok popüler İpğhone uygulaması ile İphone kullanıcıları App store aracılığıyla pek çok alanda tercih edilmektedir.

En Çok Tercih Edilen App Store Uygulamaları


Adobe Photoshop

Zaten herkesin bilgisayarlarımızdan bildiği Adobe Photoshop uygulamasının mobil versiyonu. Bu uygulama yardımı ile fotoğraflarımızı düzenleyebiliriz, efektlerle güzelleştirebiliriz ve anında arkadaşlarımızla paylaşabiliriz.

Facetune Fotoğraf Uygulaması

Facetune bize uzman anlamda fotoğraflarımıza rötuş yapmamıza izin veriyor. Görünmesini istemediğimiz lekelerimizi silip cilt rengimizle oynayabiliyoruz. Bunun yanında fotoğraflarımıza focus da yapmamız mümkün.

Skitch Uygulaması

Diğerlerinden biraz farklı bir uygulama fotoğraflarımızın üstüne sadece yazı yazmamıza istersek fotoğraflarımıza belli biçimler koyup görünmesini istemediğimiz kişileri yada eşyaları kareleyebilirsiniz.. Yerimizi bildiren bi harita üstünde dahi çalışma yapmamızı sağlamaktadır.

Camera Uygulaması

Odaklama ve pozlamayı birbirinden bağımsız hale getiren bu uygulama uzman tadında fotoğraflar çekmemizi sağlamakta. Bu uygulama sayesinde slow motion çekim de gerçekleştirebilirisniz. Daha yavaş çekim sayesinde siz de etkili bir çekim gerçekleştirmiş olursunuz. Üstelik kullanmayı çok sevdiğimiz geri arkaya cazibe modu mevcut.

Photogene Uygulaması

Bize fotoğraflarımız üstünde aşırı geniş bir çalışma şekli sağlamaktadır. Fotoğraflarımızla istediğimiz şekilde oynayabildiğimiz bu uygulamada her fotoğraf meraklısı kişilerinde telefonunda kesinlikle yer alması gerekiyor.


Popüler İphone Fotoğraf Uygulamaları


Siz de iphone kullanıcı iseniz telefonunuzdan kolayca App Store aracılıyla pek çok uygylamayı indirerek iphone keyfini çıkarabilirsiniz. Pek çok kullanıcınında bildiği üzere iphone fotoğraf uygulaması ile de rewsimlerinizi daha güvenli bir şekilde muhafaza edebileceğiniz bir güncelleme sunmaktadır.

Ürün Fotoğrafı Nasıl Çekilir

urun fotografi cekmek


Ürün Çekimi Nasıl Yapılır?


Ürün fotoğrafları çekerken dikkat ettiğim konu ışığın yönü ve gücüdür. ilaveten bu ışığa göre doğru pozlama yapmak azami sonuçları çıkaracaktır. gerçekte işin doğrusu sabit ışıklar ile çekimi gerçekleştirmek yalnız maliyet olarak çoğu zaman bizi zorladığı için bunun yerine flaş kullanıyorum. umumi biçimde sağ ve sol taraftan çekeceğim objeye 45 derece olacak şekilde olan bir açı ile flaş ışığını düşürüyorum. Tabi flaş ışığını doğrudan değil önüne soft box veya beyaz kumaş kullanarak ışığı yumuşatmanız gerekmektedir. Ürün fotoğrafı çekeceğiniz ürüne göre farklı tekniklerle çekimi yapılması gerekmektedir.

Ürün Fotoğrafı Çekimi


Son kısmında yapılacak prosedürleri de o ürünün en fazla şekilde sergilenmesini sağlayıyor. ürün çekerken genel olarak makro Lens kullanmanız önerilir. Tripod ise olmazsa olmazlarımdan. ürünün arkasında şeklinde sonsuz fon yaratarak ürünün müsait bir planda ön plana çıkmasını sağlıyorum. Yandaki fotoğrafta da ebedi fon ile fotoğraf setup ı görülüyor. Konu ve objenize göre dilediğiniz renkte ebedi fonlar yapabilirsiniz. Ben ekseriyetle beyazı tercih ediyorum. Ürün çekimi yapılırken özellikle seçtiğiniz ürünlere uygun olacak şekilde efekt, filtre ve kontrast ayarı yaparak en uygun olan filtereyi kullanarak fotoğraflarınızı çekmeniz önerilmektedir.Bu şekilde daha uygun pozlar elde edilebilmektedir.

Ürün Fotoğrafı Çekim Teknikleri           

                                          

Flaş kullanılarak yapılan cazibe de birkaç denemeden sonra ise hem fer hem de kadraj açısından İdeal görüntü alınacaktır. Ürün çekimi fotoğrafçılığı eğitimlerinde diğer çekimlere göre farklı yöntemler kullanılıyor. Bilhassa kapalı saha çekimleri yapılan ürün fotoğrafçılığında kursiyerler ışık kullanmayı çok aşırı iyi öğrenmek zorunda. Stüdyo çekimleri bu nedenden dolayı azami ağırlık verilen eğitimleri kapsıyor. Paraflash şeklinde ve reflektör gibi yöntem ekipmanların etkili bir biçimde kullanımına önem veriliyor.

Sonbahar Fotoğrafı Nasıl Çekilir

sonbahar fotografi cekmek


Sonbahar Fotoğrafı Nasıl - Nerede Çekilir?


Zaten büyük ihtimalle azami fotoğraf çekilen mevsim sonbahardır. Peki türlü mecralarda gördüğümüz o kusursuz kompozisyona uyan, her rengi canlı bir biçimde gördüğümüz ve dokusuyla aşağı yukarı dokunma istek uyandıran fotoğrafların nasıl çekildiğini size net bir biçimde anlatamam tabi ki. ancak umumi kurallar kapsamında birkaç ipucu ile yardım edebilirim galiba. Renkleri vurgulamanın en kolay ve etkili yollarından biri karşıtlık kullanmaktır. Bunlar için altın ışığa ihtiyacınız yok. Renkleri vurgulamanın en kolay ve etkili yollarından birisi karşıtlık kullanmaktır. Sonbahar fotoğrafı çekmek oldukça önem taşıyan ve dikkat edilmesi gereken bir konudur.

Sonbaharda Nasıl Fotoğraf Çekilir?


Her ne kadar her mevsim hoş olsa da güz fotoğrafı çekmek diğer mevsimlere göre  doğadaki renklerin çeşitliliği açısından kusursuz kompozisyonlar sunmaktadır. Bu yazıda güz fotoğrafı çekmek için yararlı olabilecek bazı mühim ipuçlarına değineceğiz. Sonbahar fotoğrafı çekmek isteyen kişiler için özellikle uygun filtreleri kullanmak ve değerlendirmek uygun olacaktır. Kış aylarının habercisi ön özeti olan ve sapsarı yapraklar ile son derece farklı bir hava katmanızı sağlayan bu sonbahar aylarında son derece hoş bir görünüm kazanmak için sonbahar fotoğrafı çekmek isteyen kişilerin daha çok ve dikkkat çeken şekiller de pek çok fotoğraf ile karşılaşmaktayız.

Sonbahar Fotoğrafçısı



Sonbahar fotoğrafı çekmek isteyen kişilerin de tercih edebileceği ve son derece hoş bir filtre kullanarak hatta filtresiz bile son derece hoş bir fotoğraf elde edebilirsiniz. Pek çok kişinin de tercih edebileceği bu modern fotoğrafçılık teknikleri ile sizin de tercih edebileceğiniz stiller de tercih edilebilrsiniz. Modern ve trend pek çok sonbahar fotoğrafçılığı karşımıza çıkmaktadır. Sonbahar fotoğrafçısı bir çok insanında yapabileceği bir alandır.

Raw mı Jpeg mi

raw jpeg karsilastirma


Raw mı Jpeg mi?


Raw dosyaları genel itibariyle JPEG dosyalarına göre daha canlı ve keskin görünüm vermesi bakımında son derece ön plana çıkan durumlar da siz de istediğiniz dosya türünü fotoğraflarınız için tercih edebilirsiniz. Tüm bu dosylara fotoğrafların boyutu ile alakalı olduğu için önem taşımaktaddır. Fotoğraf boyutları son derece dikkat çeker.

Raw Nedir?


RAW dosyasındaki her piksel; al, yeşil yada mavi, renklerden yalnızca birinin parlaklık seviyesini içerir. RAW dönüştürücüleri, bu bilgileri değerlendirerek renklerin tonlarına karar verirler. RAW dönüştürücüsü ile açtığımızda veya JPEG’e dönüştürdüğümüzde, pozlar arasındaki keskinlik farkını görmek basittir, ama tıpkı 3 RAW dosyasını üçüncü parti bir RAW dönüştürücüsü ile açtığımızda pozlar içinde hiç bir ayrım göremiyor olabiliriz.

Raw ile Jpeg Arasında ki Farklar Nelerdir?


Fotoğraflarımızı JPEG olarak çektiğimizde, yukarıyada RAW dönüşümünde yapıldığı belirtilen prosedürlerin bütünü, makinenin içindeki RAW dönüştürücüsü sayesinde yapıldıktan sonra, JPEG sıkıştırma tekniğiyle sıkıştırılır. Br çok makine, bu sıkıştırma prosedüründe, sıkıştırma seviyesini ayarlamak için kullanılan bunun beraber da, bunun yanı sıra fotoğraflarda ki keskinlik, doygunluk ve karşıtlık bunun gibi durumlar da de seçmemize izin verir, ama bu durumlar da her en kadar biz değiştirene kadar, çektiğimiz tüm fotoğraflar için tıpkı olacaktır.

JPEG, üstünde aşırı çok değişiklik yapılmasına müsait bir dosya değildir. RAW çektiğimizde ise; çekimden sonra, nitelik kaybı oluşmaksızın birden fazla ayarı değiştirebiliriz. JPEG’de ise gene bu her üç renk için 256 ton sınırı bulunur. JPEG çektiğimizde, ton sayısı, makinenin yaptığı dönüşüm esnasında 4096’dan 256’ya düşürülür ve bu prosedürde hangi tonların atılacağına makinenin içindeki RAW dönüştürücüsü karar verir. Bu da, JPEG dosyası çektiğimizde makinenin kaydettiği bilgi şeklinde olmaktadır.

İnfografik Nasıl Hazırlanır


İnfografik Nasıl Hazırlanır?


İnfografik grafikler özellikle pek çok insan tarafından bilgi verme amacıyla grafik şeklinde paylaşılan yazılar şeklinde karşımıza çıkmaktadır. İyi bir infografi hazırlamak için siz de bu konuda araştırma yaparak dizayn sahibinin kabiliyetiyle biçimlenir ama burada dizayncıyı da yönlendirmek gerekir. Her geçen gün bilgi ve pazarlama ağının daha da dikkat çeker hale geldiği, grafikleri çözümlemek ile verilerin kesin sonuca kesin sonuç şeklinde karşımıza çıktığı stiller de doğru analiz yapılması ile ön plana çıkmaktadır. İnfografi nasıl hazırlanır şeklinde merak edenler için özellikle pek çok insanında organisyonlarında gerçekleştirmek istediği verilerin bütünü şeklinde bu alanda gerçekleşmektedir. Siz de son derece basit bir şekilde infografik veri hazırlayarak grafiklerinizi değerlendirebilirsiniz.

İnfografi Nedir?


Pek çok insanın da tercih ettiği ve rağbet gösterdiği ve uygulamalar sayesinde bilgilendirme amacıyla yazılan ve hazırlanan infografi içerikleri günlük hayatta da kullandığımız kısaltmaları içermektedir. İnfografi hazırlarken daha çok kesin olan sonuçlar içeren ve faydalı bilgiler sunan infografi verileri içermesi gerekmektedir. İnfografikler bir araştırma sonucunu yansıtır ve üzerlerinde birden fazla bilgi barındırırlar. Okuyucu için özellikle  infografiklerden azami biçimde faydalanmak için infografik yazılar üstündeki bilgiyi anlamlandırma ve yorum geliştirme yoluna gitmek gerekir.

İnfografik Yazılar Ne işe Yarar?


İnfografi ayrıca ülkemiz açısından basın yayın kuruluşlarında da değer kazanan ve ön plana çıkan ciddi bir şekilde çalışan işler yapmaktadır. Bilgilerin daha çok görsellerle birlikte bize sunulması şeklinde de değerlendirebiliriz. Bilgilerin doğruluğu infografik veriler de mutlaka ispatlanmış olmalıdır. Bilgi sosyal bir şekilde iletişim içeren tecrübelerle aktarılmalıdır. Sosyal olaylar içinde de karşımıza çıkan eyelemlerin ve olayların grafik ve işaret kodlarıyla sunulduğu bir kodlama şekli olarak da değerlendirilebilir.